Üniversite VPN bağlantısı nasıl yapılır?

21 Mart 2024 Perşembe

VPN, Dünya’nın herhangi bir yerindeki Internet ağı üzerinden üniversitemizin akademik bilgisayar ağına uzaktan güvenli erişmeyi sağlayan önemli bir teknolojidir. Fiziksel olarak uzaktaki bir noktadan, noktadan-noktaya güvenli bir bağlantı kurarak üniversitemizin akademik bilgisayar ağının içindeymiş gibi güvenli işlem yapabilme imkânı sağlar. Üniversitemizin akademik ağı içindeki kaynaklara kampüs bilgisayar ağındaymışsınız gibi erişebilir, tüm kişisel yetki ve kısıtlamalarınıza da sahip olursunuz.

BAİBÜ VPN bağlantısı yaptığınızda BAİBÜ dışındaki tüm internet erişiminiz yine bağlı olduğunuz servis sağlayıcı üzerinden gerçekleşir. BAİBÜ VPN bağlantısının amacı, BAİBÜ ağı içindeki kaynaklara ve servislere doğrudan ve güvenli erişim sağlamaktır.

BAİBÜ VPN bağlantısının bir diğer amacı, BAİBÜ mensuplarına özel olan kaynak ve hizmetlerin güvenliğini sağlamaktır. BAİBÜ VPN bağlantısını sadece ..............@ibu.edu.tr şeklinde hesabı olan BAİBÜ mensupları kullanabilmektedir.

VPN bağlantı ayarları için tıklayınız.